Marita

Na mijn middelbare school ben ik naar “De kunstacademie” in Rotterdam gegaan om hier de opleiding tot modeontwerpster te volgen. Deze opleiding bleek niet helemaal te zijn wat ik er van verwachtte, dus na een jaar ben ik gestopt. Vervolgens ben ik begonnen met de opleiding tot goudsmid aan “De vakschool” in Amsterdam. In 1996 behaalde ik hier mijn diploma. Ik heb in het laatste jaar van deze opleiding stage gelopen bij een goudsmederij in Antwerpen en ben daar nog bijna twee jaar in loondienst gebleven. Bij dit bedrijf heb ik voornamelijk nieuwe sieraden leren maken en werkte ik met verschillende materialen zoals geel-, wit- en roodgoud en platina. In 1998 ben ik weer in Nederland gaan werken, voor diverse werkgevers. Onder andere 8 jaar in een reparatie atelier, hier leerde ik de meeste voorkomende reparaties. Naast mijn baan ben ik in 1999 mijn eigen goudsmederij begonnen. In mijn atelier ontwerp en maak ik sieraden in opdracht van particuliere klanten en verzorg ik alle voorkomende reparaties van sieraden.
Tevens heb ik een eigen collectie sieraden ontworpen, welke ik in kleine oplage met hand maak. Hier worden doorlopend nieuwe modellen aan toe gevoegd.
In 2005 deed ik voor het eerst mee aan “Nederlandse Ontwerp Wedstrijd” (NOW). Mijn sieraad werd als beste gekozen. Als u hier klikt vind u in mijn portfolio de foto’s en omschrijving.

Na een verhuizing en grondige verbouwing heb ik in 2009 mijn nieuwe moderne atelier geopend. Een half jaar later heb ik de stap gemaakt om fulltime in mijn eigen goudsmederij te gaan werken.

In 2014 heb ik de avondopleiding tot edelsteenzetter afgerond, zodat het zetten van edelstenen in sieraden nu ook in eigen atelier gedaan kan worden.

marita-van-oorschot

 

 

Marita atelier