Sieraad omschrijving

Ongeveer om de 2 jaar schrijft de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) een nationale ontwerpwedstrijd uit voor goudsmeden en laatstejaars studenten van de opleidingen edelsmeden, onder de naam Nederlandse Ontwerp Wedstrijd (NOW).
In 2004 werd deze voor de tweede maal gehouden (prijsuitreiking vond plaats in 2005). Dat jaar was het thema ‘De Show’. Ook ik heb een ontwerp ingestuurd, en met succes. Uit ruim tweehonderd inzendingen werd een selectie gemaakt. Deze ontwerpen werden uitgevoerd en beoordeeld door een deskundige jury. Mijn sieraad werd uiteindelijk als beste uitgekozen.
Het ontwerp bestaat uit een multifunctionele collier die op verschillende manieren te dragen is. De voorkant bestaat uit een grote hanger. Aan de achterkant hangen zes kleinere hangertjes op verschillende hoogte. Door de grote hanger aan de voorkant eraf te halen, evenals de “afstandhouder” aan de achterzijde, kunnen de kleine hangers op diverse andere manieren gedragen worden. De gebruikte materialen zijn 14 kt. geelgoud, ebbenhout en diamant.